Omgevingswet opnieuw uitgesteld: 1 juli 2022

Na uitstel van de oorspronkelijke datum in 2018 en 2019 is nu ook 2021 van tafel. Als reden geeft Demissionair minister Ollongren dat er meer tijd nodig is om de ICT-systemen o.a. stabiel werkend te krijgen. 

De Omgevingswet in het kort

Nederland kent zo’n 40 wetten, 120 maatregelen en enkele honderden ministeriële regelingen gericht op de leefomgeving. De overheid ziet in dat er is een ingewikkeld geheel ontstaan. Wegwijs worden is een hele uitdaging en dat moet eenvoudiger.

Met de Omgevingswet worden alle wetten op gebied van de leefomgeving vereenvoudigt en gebundeld.

Webinar Omgevingswet

In oktober 2020 presenteerde collega Robert Schut het webinar over de Omgevingswet.

Waarom uitstel?

Het Rijk, gemeenten, provincies, waterschappen en uitvoeringsorganisaties willen een goede start van de Omgevingswet. Om de wet goed en verantwoord in werking te laten treden, moet de voortgang van primaire processen en dienstverlening aan inwoners en ondernemers zijn gegarandeerd. Het uitstel van de Omgevingswet geeft de partijen meer ruimte om de implementatie van de wet op een zorgvuldige en verantwoorde manier af te ronden.

Ben jij benieuwd wat dit voor jouw organisatie betekent?

Wil jij weten of de Omgevingswet gevolgen heeft voor jouw organisatie? Doe hier onze Omgevingswet quick-scan en kom erachter!

Helpdesk